maanantai 5. huhtikuuta 2010

Suklaa-sitruunamoussekakku



Kuva ei ole kovin kaksinen, mutta tämän ohjeen löysin Jauhot Suussa blogista. Se näytti niin herkulliselta että oli pakko kokeilla. Pidän sitruunaisista leivonnaisista, joten tämä oli nappivalinta minulle :)
Vein kakkua työkavereilleni syntymäpäiväni kunniaksi. Meinasin ensin leikata sen leivoksiksi, mutta totesin, että se on helpompi kuljettaa kakkuna. 


Tämä kakku on tehty suorakaiteenmuotoiseen vuokaan, mutta voihan sen toki tehdä pyöreään irtopohjavuokaankin. Kakku on helppotekoinen!
 
Browniepohjaan tarvitset


150 g tummaa suklaata
250 g voita
3 1/2 dl sokeria
3 kananmunaa
2 1/2 dl vehnäjauhoja



Aloita pohjan valmistus sulattamalla suklaa ja voi kattilassa miedolla lämmöllä. Kun seos on sulaa, kaada se kulhoon mitatun sokerin pääle ja sekoita massa tasaiseksi. Kun seos on jäähtynyt kädenlämpöiseksi lisää joukkoon kananmunat yksi kerrallaan, voimakkaasi sekoittaen. Lopuksi lisätään jauhot. Taikinaa paistetaan 185 asteisessa uunissa noin 30 minuuttia. Tämä taikina on sopivan kokoinen irtopohja- tai reunavuokaan joka on kooltaan noin 20x30 cm. 


Pohjan pitää olla hyvin jäähtynyt ennen kuin siihen laittaa ensimmäisen mousse kerroksen. Pohjaa ei tarvitse välillä irrottaa vuoasta, sillä koko kakku kootaan samaan vuokaan. Ennen kuin mousset kaadetaan pohjan päälle, voi reunat vuorata reunakalvolla. Tämä helpottaa valmiin kakun irrottamista vuoasta.

Suklaamousse:


300 g tummaa suklaata
300 g maustamatonta tuorejuustoa
3 dl kermaa
3 liivatetta


Sulata suklaa ja vaahdota kerma. Sekoita tämän jälkeen suklaa, kermavaahto ja tuorejuusto keskenään. 
Kiehauta kattilassa pieni tilkka vettä ja sulata siihen kylmässä vedessä (n.5-10min) liotetut liivatteet. Kaada liivate koko ajan hyvin sekoittaen muossen joukkoon. Kaada valmis mousse browniepohjan päälle, ja anna hyytyä kylmässä noin 3-4 tuntia ennen seuraavan kerroksen tekoa. 


Sitruunamousse:

1 dl Lemon Curdia
4 dl kermaa
6-8 rkl sitruunamehua
2 liivatetta


Sitruunamousse aloitetaan vatkaamalla kermat vaahdoksi. Tämän jälkeen vaahtoon lisätään Lemon Curd ja sitruunamehu. Sitruunamehun määrä voi vaihdella oman maun mukaan. 
Viimeiseksi lisätään taas liivatteet, hyvin sekoittaen. Valmis mousse kaadetaan suklaamousse kerroksen päälle. Kakku vaatii noin neljän tunnin hyytymisen ennen kuin se on tarjoiltavissa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti