maanantai 22. maaliskuuta 2010

Suklaamousse

Tästä herkusta ei nyt ole kuvaa, mutta joikainen varmasti tietää miltä suklaamousse näyttää :)
Tällä kertaa moussea tehtiin appiukolle nimpparilahjaksi.
Tämä on tosi helppo ja nopeatekoinen ohje, eli kannattaa kokeilla! Itse moussen tekeminen ei vie paljon aikaa, mutta sen kannattaa antaa kunnolla jäähtyä ja kylmetä jääkaapissa ennen syömistä.
Ohje on joskus napattu Yhteishyvän ruokaliitteestä.

Tarvitset:
200 g tummaa suklaata (esim. pandan)
50 g voita
2 keltuaista ja
2 valkuaista
3 dl laktoositonta kermaa

Sulata ensin suklaa ja voi miedolla lämmöllä kattilassa. Jos mahdollista, kannattaa käytää teflonkattilaa.
Kun suklaa on sulanut, erottele tosistaan valkuaiset ja keltuaiset ja sekoita keltuaiset yksi kerrallaan voimaakkaasti sekoittaen suklaaseen.
Sekoita tämän jälkeen valkuaiset kuohkeaksi vaahdoksi ja vatkaa kerma vaahdoksi. Sekoita vaahdot varovasti keskenään ja lisää sen jälkeen suklaa. Älä käytä sähkövatkainta enää tässä vaiheessa, muuten vaahdot lössähtävät eikä muossesta tule niin pehmeää.
Moussen voi jakaa valmiiksi annoksiksi tai tarjoilla yhdestä isosta kulhosta.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti