perjantai 29. lokakuuta 2010

Zebra Bars- suklaakakku


Viime lauantaina meillä oli tyttöjen illassa tarjolla mm. tätä herkullista Zebra Bars- kakkua, jonka ohjeen löysin AnuLillin blogista. Kakku koostuu brownietaikinasta ja cheesecaketäytteestä.Tämä on todellakin kokeilemisen arvoinen. Se on suhteellisen helppo tehdä ja maku on varmasti mieleen ainakin suklaan ystäville.
Itse käytin paistamiseen pyöreää irtopohjavuokaa, joka oli halkaisijaltaan 20cm.

Brownie:
100 g tummaa suklaata
100 g voita
1 1/2 dl sokeria
1/2 tl vaniljasokeria
3 kananmunaa
1 3/4 dl vehnäjauhoja

Cheesecake:
225 g maustamatonta tuorejuustoa
3/4 dl sokeria
1 kananmuna
4 tl vehnäjauhoja
1/4 tl vaniljasokeria

Ensin valmistetaan brownietaikina. Sulata suklaa ja voi miedolla lämmöllä kattilassa. Kaada sulanut seos kulhoon johon olet mitannut sokerin ja vaniljasokerin. Anna seoksen jäähtyä hetki ja sekoita joukkoon munat ja lopuksi vehnäjauhot.
Kun brownietaikina on valmis, sekoitetaan cheesecaketäytteen aineet keskenään kulhossa.

Irtopohjavuoan pohja on hyvä vuorata leivinpaperilla, jotta kakun saa siitä helpommin irti. Reunat pitää toki voidella.
Vuoan pohjalle levitetään noin 2/3 osaa brownietaikinasta. Tämän jälkeen sen päälle levitetään cheesecaketäyte ja lopuksi pinnalle vielä loput brownietaikinasta.
Paista 175 asteessa noin 30 minuuttia. Kakun kuuluu olla hieman "vetelää" keskeltä. Anna kakun jäähtyä rauhassa ennen vuoasta irrottamista.

3 kommenttia:

  1. Eikös ollutkin herkullista ? =) Kauniin tasaisen kakun pyöräytit, mulla se lässähti siitä keskeltä pikkasen.

    VastaaPoista
  2. Oli todella herkullista! Ja sainkin heti jaella ohjetta maistelijoille :)

    VastaaPoista
  3. Voihan Namimaiskis!! Ohje kuullostaa kyllä niin hurjan herkulliselta!!!!

    VastaaPoista