torstai 21. lokakuuta 2010

Omenamuffinssit



Syksyyn sopivat parhaiten erilaiset omenaleivonnaiset. Tänä syksynä löysin Myllyn Parhaiden sivuilta tämän omenamuffinssi ohjeen, ja se oli todellakin kokeilemisen arvoinen! Maku näissä on vähän kuin omenapiirakassa ja näistä tuli ihanan pehmeitä. Ja tekeminenkin on vielä superhelppoa!

Eli taikinasta tulee noin 20 kpl


Tarvitset:
3½ dl vehnäjauhoja
2 dl sokeria
2 tl leivinjauhetta
2 tl vaniljasokeria
2 tl kanelia
1 dl ruokakermaa
2 munaa
1 dl pullomargariinia
1 dl appelsiinituoremehua (tai jotain muuta hedelmätuoremehua)
3 dl pieneksi kuutioitua omenaa

Sekoita ensin kuivat aineet hyvin keskenään. Lisää sen jälkeen muut aineet, sekä lopuksi omenakuutiot.
Jaa taikina muffinsivuokiin ja paista 200-asteisen uunin keskitasolla 15-20 min.

Tein näitä muutaman kerran ja ensimmäisellä kerralla unhodin laittaa kerman mukaan. Taikina toimi ihan hyvin ilmankin sitä. Eli mielestäni sitä ei ole pakko käyttää. Sen pois jättämällä ja käyttämällä rasvana esim. Flora Culinessea (maidoton) saa muffinsseista täysin maidottomia.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti