keskiviikko 11. elokuuta 2010
Tillikatkarapupiirakka
Maistoin tätä piirakkaa ensimmäisen kerran äitini tekemänä. Hän oli saanut ohjeen ilmeisesti työkaveriltaan. Mielestäni tämä oli niin hyvää, että kopioin ohjeen heti myös itselleni. Eräänä sunnuntaina, "keittiön" kaappien ja laatikoiden puunamisen jälkeen, piirakka vihdoin pääsi toteutukseen asti. Tätä kannattaa ehdottomasti kokeilla. Ohje on helppo ja maku mitä maittavin :)
Pohja:
125 g margariinia tai voita
3/4 dl perunamuusijauhetta (ainakin rainbowilla oli laktoositonta)
1½ dl vehnäjauhoja
1 rkl vettä
Aloita pohjan tekeminen sekoittamalla margariini ja perunamuusijauhe keskenään. Lisää sen jälkeen jauhot ja viimeiseksi vesi. Levitä pohjataikina piirakkavuokaan.
Täyte:
1 prk kermaviiliä
200 g katkarapuja
tilliä
3 munaa
½ tl sitruunapipuria
2 dl juustoraastetta
Sekoita kaikki täytteen aineet keskenään, mutta jätä osa juustoraastesta piirakan pinnalle ripoteltavaksi. Kaada täyte pohjan päälle ja paista piirakkaa 175 asteessa noin puolisen tuntia. Herkuttele!
Tilaa:
Lähetä kommentteja (Atom)
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti