torstai 21. lokakuuta 2010

Suppilovahveropiirakka






Sain äidiltä rasiallisen suppilovahveroita. Näin syksyisin mikään ei ole niin hyvää kuin sienipiirakka! Sitä onkin tullut tehtyä muutamaan otteeseen. Tällä kertaa se valmistui tällaisella reseptillä:

Pohja:
125 g margariinia tai voita
3 dl jauhoja
1 dl juustoraastetta
½ tl suolaa
loraus vettä

Nypi käsin pohjan ainekset taikinaksi. Lisää lopuksi vähän vettä, sillä taikina vaatii sen muuttuakseen tasaiseksi ja helpommin käsiteltäväksi. Levitä taikina voideltuun piirakkavuokaan.

Täyte:
n. ½ litraa suppilovahveroita
1 sipuli
mausteita oman maun mukaan (mm. suolaa, pippuria, paprikaa, kirveliä...)
2 dl vispikermaa
2 dl juustoraastetta
2 munaa

Paista sieniä rasvattomalla pannulla kunnes niistä alkaa neste haihtua. Lisää joukkoon sipuli ja paista vielä hetki. Mausta seos makusi mukaan. Kaada sienet pannulta kulhoon ja sekoita mukaan loput täytteen aineista.
Kaada täyte pohjan päälle ja paista uunissa 200-225 asteessa noin 30-40 minuuttia. Herkuttele!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti