maanantai 21. maaliskuuta 2011

Suklaamuffinssit


Surffailin netissä ja näin jossain sivubannerissa mainoksen Dr. Oetkerin nettisivuista. Mainoksessa oli kuva herkullisen näköisistä suklaamuffinsseista. Pakko oli siis heti kokeilla :) Nämä muffinssit olivat parhaimmillaan tuoreina, mutta maistuivat kyllä vielä seuraavanakin päivänä.


Taikina:
100 g voita
4 munaa
2 dl sokeria
4 rkl kaakaojauhetta
200 g taloussuklaata (pandan tummasuklaa)
1,5 dl vehnäjauhoja
2 tl leivinjauhetta


Aloita vatkaamalla munat ja sokeri kuohkeaksi vaahdoksi. Lisää vaahtoon sulatettu ja jäähdytetty voi.
Siivilöi kaakaojauhe vehnäjauhojen sekaan ja sekoita kaikki kuivat aineet keskenään.
Lisää jauhot kevyesti nostellen taikinan sekaan. Rouhi suklaa esim. puukon avulla murskaksi ja sekoita taikinaan.
Paista muffinsseja noin 15 minuuttia noin 200 asteessa. Kypsyyden saa kätevästi testattua esim. kakku- tai cocktailtikulla.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti