lauantai 5. helmikuuta 2011

Runebergin tortut


Tällä ohjeella saat todella meheviä torttuja. Olen tässä käyttänyt silikonista Runebergin torttuvuokaa, mutta yhtä hyvin torttuja voi tehdä tavallisilla muffinssivuoilla. Ohje on peräisin Marien blogista osoitteesta sekasoppa.vuodatus.net.

Tortut (isoja n. 11 kpl):
250g voita tai margariinia
3 dl sokeria
4 munaa
3 dl vehnäjauhoja
1 1/2 dl korppujauhoja
2 tl leivinjauhetta
2 dl mantelirouhetta
2 tl kaardemummaa
1 appelsiinin raastettu kuori
2 maustemittaa suolaa
2 tl piparkakkumaustetta
2 dl kermaa
Vadelmamarmeladia, tomusokeria ja tilkka vettä

Aloita vatkaamalla sokeri ja pehmennyt voi kuohkeaksi vaahdoksi. Lisää munat yksitellen ja vatkaa hyvin jokaisen jälkeen.
Sekoita kuivat aineet keskenään ja lisää ne taikinaan vatkaten. Lisää  lopuksi appelsiinikuoriraaste ja kerma. 
Lusikoi taikina vuokiin ja paista 175 asteisessa uunissa 15-18 minuuttia. Mikäli käytät runebergin torttuvuokia, on paisto aika hieman pidempi, koska taikinaa on enemmän. Anna torttujen jäähtyä hyvin ennen vuoasta irroittamista, etteivät ne hajoa.

Kaiverra jäähtyneiden torttujen päälle kolo ja täytä se reilusti marmeladilla. Sekoita valkoista kuorrutetta varten muutama ruokalusikallinen tomusokeria ja pieni tilkka vettä. Vettä ei tarvita paljon, jottei kuorrutteesta tule liian löysää. Oikean määrän löytää helposti kokeilemalla.



1 kommentti: