keskiviikko 10. marraskuuta 2010

Juustosarvet


Tämä on ensimmäinen ohje jonka olen oppinut ulkoa. Nämä ovat myös ensimmäisiä leivonnaisia joita muistan ihan oma-aloitteisesti leiponeeni kotona. Ohjeen olen saanut seurakunnan kokkikerhosta, jossa kävin ala-asteella. Näitä on pakko leipoa aina tasaisin väliajoin. Niitä on ollut mukana kisoissa, leireillä ja jopa työmatkoilla! Ystäväni varmasti tunnistavat mistä on kyse ;)

Ohjeesta tulee noin pellillinen sarvia..
Tarvitset:
5 dl vehnäjauhoja
2dl vettä
35 g hiivaa
1 tl suolaa
1tl sokeria
50 g voita
juustoa täytteeksi
muna voiteluun

Liuota hiiva kädenlämpöiseen veteen ja lisää sen jälkeen sokeri ja suola. Sekoita joukkoon osa jauhoista ja lisää sen jälkeen sulatettu voi. Vaivaa mukaan loput jauhoista. Anna taikinan kohota.

Jaa kohonnut taikina kahteen osaan. Kaulitse niistä vuorotellen pyöreä levy. Jaa levy taikinapyörällä tai veitsellä ensi puoliksi ja sen jälkeen X:n mallisesti vielä niin, että levystä tulee yhteensä 6 kolmion mallista palaa. Aseta kunkin palan leveämpään reunaan juustopala. Rullaa kukin siivu leveämmästä kapeampaan päin sarveksi.
Nosta sarvet pellille ja voitele ne kananmunalla. Sarvien päälle voi ripotella koristeeksi juustoraastetta.
Paista sarvia 225 asteessa kunnes ne saava kauniin värin (n.10-15 min).

Tätä ohjetta voi varioida loputtomasti. Täytteeksi voi laittaa mitä vain nakeista katkarapuihin ja juustona voi käyttää tavallisen juuston sijaan vaikka eri makuisia tuore- tai sulatejuustoa. Sarvet onnistuvat myös esim. sämpylä- tai hiivaleipäjauhoista.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti