torstai 24. maaliskuuta 2011

Perunarieskat

Tein lihaperunasoselaatikkoa josta jäi ylimääräistä perunamuusia. Siitä syntyi kätevästi samalla uunin lämmittämisellä perunarieskoja. Hyviä rieskoja olivatkin! Kivaa makua niihin antoi perunamuusissa käyttämäni Valion laktoositon kolmen sipulin ruokakerma.

Ohje on suurpiirteinen, sillä heittelin aineita joukkoon vapaalla kädellä sitä mukaa kun ne tulivat mieleeni.

Rieskat:
n. 3dl perunamuusia
n. 1dl spelttijauhoja
n. 0,5dl kaurahiutaleita
n. ½tl leivinjauhetta
1 muna

Sekoita kaikki aineet perunamuusin joukkoon. Nostele taikinasta pellille pyöreitä kasoja ja tasoita niitä ohuemmiksi. Paista rieskoja 225 asteessa noin 10-15 minuuttia. Taikinasta tulee noin 6 rieskaa, jotka mahtuvat kaikki yhdelle pelille.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti