torstai 25. helmikuuta 2010

Mansikka-Suklaakakku















Tämä kakku lähti tammikuussa vaarini 75 vuotis synttäreille. Sen tekemisestä on jo tovi, joten aivan tarkkaan en ohjetta muista, mutta suurin piirtein näin se meni:

Pohja:
180 g keksejä, esim. digestive- tai vaikka kaurakeksejä
75 g rasvaa

Keksit murskataan tehosekoittimessa ja sekaan kaadetaan sula rasva. Valmis massa laitetaan irtopohjavuokaan, jonka pohjalle on pingotettu leivinpaperi. Pohja on hyvä nostaa jääkaappiin jähmettymään täytteiden valmistamisen ajaksi.

Täytteiden yhteinen pohja:
6 dl laktoositonta kermaa
300 g laktoositonta maustamatonta tuorejuustoa

Eli kerma vatkataan vaahdoksi ja joukkoon sekoitetaan tuorejuusto. Sen jälkeen seos jaetaan kahteen osaan.

Suklaakerros:
puolet pohjavaahdosta
3 liivatetta
200 g Pandan tummaa suklaata
1 1/4 dl sokeria
2 keltuaista
2 valkuaista
pari tippaa vanilja-aromia
2 rkl vettä

Laita liivatteet likoamaan kylmään veteen. Sekoita keskenään keltuaiset ja puolet sokerista ja vaahdota valkuaiset ja loput sokerista kovaksi vaahdoksi. Sulata suklaa varovasti mikrossa tai vesihauteessa. Sekoita keskenään sokeri-valkuais- ja pohjavaahto. Sekoita joukkoon myös keltuais-sokeriseos ja suklaa. Lisää joukkoon muutama tippa vanilja-aromia. Kuumenna vesi kattilassa ja liuota siihen liivatteet. Kaada vesi yhtenä nauhana täytteeseen, koko ajan sekoittaen.

Kaada valmis täyte kalvoilla vuorattuun vuokaan keksipohjan päälle. Anna pohjan jähmettyä jääkaapissa ennen toisen kerroksen tekoa. Itse taisin pitää täytteiden valmistamisen välissä noin neljä tuntia.
Lisää makua suklaatäytteeseen saa halutessaan raastamalla joukoon appelsiinin kuorta.


Mansikkakerros:
puolet pohjavaahdosta
3 ½ liivatetta
n. 250 g mansikkasurvosta
½ -1 dl sokeria
Laita liivatteet likoamaan kylmään veteen n. 10 minuutiksi. Kuumenna n. 1dl mansikkasurvoksesta kattilassa ja sulata liivatteet siihen. Sekoita mansikka-liivateseos pohjavaahtoon, johon on sekoitettu loput mansikkasurvoksesta ja sokeri. Sokeria kannattaa laittaa ensin tuo ½ desiä, ja lisäillä sitä sitten tarvittaessa oman maun mukaan. Kun massa on valmis, kaadetaan se suklaapohjan päälle ja annetaan jähmettyä jääkaapissa mielellään seuraavaan päivään.

Mansikka survoksesta saa sopivan pehmeää sauvasekottimen avulla ;)

Koristeet tein pursottamalla suklaata leivinpaperille, ja nostamalla sen rullalla pakkaseen jähmettymään.

4 kommenttia:

  1. Oi kuinka kaunis kakku! =) Tottakai saat linkittää minut, minäkin lisään sinut sivuilleni!

    VastaaPoista
  2. Oi että miten herkullinen! Miten ootkaan saanut tuon reunan noin tasaseks, mulla ei ikinä oo onnistunu! :)

    VastaaPoista
  3. Kiitos Anulilli!

    Noora: Käytän aina piirtoheitinkalvoa tällaisten kakkujen reunoilla. Siitä tasainen reuna ;) Ja piirtoheitinkalvoa saa paljon halvemmalla kuin "aitoa" reunakalvoa :)

    VastaaPoista