perjantai 12. helmikuuta 2010

Suklaaleivokset



Näitä leivoksia tein ensimmäisen kerran viime keväänä muutamalle ystävälleni, koulun päättymisen kunniaksi. Sen jälkeen olen tehnyt näitä mm. siskoni synttäreille, kun hän täytti 18. Tuolloin vaihdoin tässä näkyvän sydänkyvion osassa leivoksia numeroksi 18 ja osassa kirjaimeksi M. Marmeladina on tässä käytetty aprikoosia, mikä tekee leivoksista sacherkakkumaiset, mutta toki sen voi korvata muillakin mauilla.
Tämä ohje on peräisin Ulla Svenskin Unelmakakut kirjasta.

Pohja:
3 kananmunaa
2½ dl sokeria
5 dl vehnäjauhoja
3 tl vaniljasokeria
3 tl leivinjauhetta
2 rkl kaakaojauhetta
2 dl kermaa
150 g tummaa suklaata sulatettuna (itse käytän aina Pandan, sillä se sopii laktoosi-intolerantikoillekkin)
200g voita

Kostutus:
n. 2 dl sokerivettä

Täyte:
300 g aprikoosimarmeladia

Kuorrutus:
150 g aprikoosimarmeladia
½ dl vettä
tryffelikuorrutusta

Tryffelikuorrutus:
2 dl kuohukermaa
400 g suklaata
nokare voita

Koristelu:
Pandan valkosuklaata

Vatkaa sokeri ja munat vaahdoksi. Lisää tämän jälkeen keskenään sekoitetut kuivat aineet vuorotellen kerman kanssa, varovasti sekoittaen. Kaada sen jälkeen sulatettu suklaa koko ajan samalla sekoittaen. Viimeiseksi lisätään voi. Pohjaa paistetaan 200 asteessa 15-20 minuuttia.

Kun pohja on jäähtynyt se puolitetaan. Toiselle puolikkaalle levitetään marmeladia, minkä jälkeen pohjat asetetaan päällekkäin. Tämän jälkeen pohja kostutetaan ja leikataan mieleisen kokoisiksi leivoksiksi.

Leivosten päälle sivellään kattilassa veden kanssa kiehautettu marmeladi. Tämän jälkeen valmistetaan tryffelikuorrutus. Kerma laitetaan kattilaan ja sulkaa pilkotaan joukkoon. Suklaan annetaan sulaa, ja kun seos on paksua lisätään joukkoon voinokare, minkä jälkeen seos sekoitetaan kiiltäväksi.
Tämän jälkeen leivokset kuorrutetaan tryffelikuorrutuksella.

Leivokset voi koristella oman maun mukaan. Itse sulatin mikrossa Pandan valkosuklaata ja pursotin siitä kuvioita leivosten pinnalle. Valkosuklaa ei kylläkään ole laktoositonta, mutta sen voi korvata vaikka nonpparelleilla tai pienillä karkeilla.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti