torstai 1. heinäkuuta 2010

Valkosipulisämpylät


Tämän ohjeen olen joskus bongannut Kettuterroristin blogista, jossa se esiintyi valkosipuli-persiljasämpylöiden nimellä. Mies meillä näitä kotona syö, joten olen suosiolla jättänyt tuon persiljan pois.


Taikina

5 dl vettä
1 ps kuivahiivaa
2 tl suolaa
4 valkosipulinkynttä hienonnettuna
3 rkl hunajaa
11-12 dl vehnäjauhoja
1 dl öljyä


Lisää reilusti kädenlämpöiseen veteen suola, valkosipuli sekä hunaja. Vaivaa joukkoon jauhot, joihin kuivahiiva on sekoitettu. Öljy lisätään taikinaan vasta loppuvaiheessa. Kun taikina on valmis, anna sen kohota liinan alla, mieluiten lämpimässä paikassa.


Leivo kohonnut taikina sämpylöiksi, ja anna niiden kohota vielä hetki ennen paistamista. Paista sämpylöitä 225 asteessa kymmenisen minuuttia, kunnes ne saavat kauniin värin.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti