torstai 18. helmikuuta 2010

Laskiaispulla


Vuoden virallinen pullapäivä pitää tietenkin käyttää hyväksi!
Tekaisin siis perinteisiä laskiasipullia, joiden välissä oli kermavaahtoa ja mansikkahilloa. Ohjeen pulliin otan aina hieman soveltaen vehnäjauhopussin kyljestä.

Näihin pulliin tarvitaan siis:
5 dl maitoa (laktoositonta maitojuomaa)
50 g hiivaa
1 tl suolaa
1 rkl kardemummaa
1,75 dl sokeria
1 kananmuna
14-15 dl vehnäjauhoja
175 g voita. 

Eli hiiva sekoitetaan lämpimään maitoon, jonka jälkeen lisätään suola, kardemumma, sokeri ja kananmuna. 
Sen jälkeen lisätään noin puolet jauhoista, jonka jälkeen mukaan sekoitetaan pehmennyt rasva. Tämän jälkeen taikinaan vaivataan loput vehnäjauhoista. Taikina on valmista kun se alkaa irrota kulhon reunoilta ja tuntuu kimmoisalta. Varo laittamasta liika jahoja, ettei taikinasta ja pullista tule liian kovia.

Jähtyneet pullat halkaistaan ja väliin laitetaan kermavaahto ja hillo. Parhaita pullat ovat tietenkin samana päivänä :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti