lauantai 15. toukokuuta 2010

Banaani-mustikkamuffinssit

Hedelmäkulhossani oli kaksi aika mustaksi päässyttä banaania, joten päätin kehittää niistä jotain. Koska mieleni oli jo muutaman päivän tehnyt leipoa mustikkamuffinsseja, päätin yhdistää nämä kaksi asiaa ja leipoa banaani-mustikkamuffinsseja. Niinpä selailin netistä nopeita muffinssiohjeita ja yhdistelin niistä tarkoitukseeni sopivan.
Näistä tuli makeita ja hyviä! Banaani piti ne pehmeinä jopa kolme päivää (harvinaista että meillä joku säilyy niin kauan!).

12 kpl muffinsseja:

1 dl sokeria
2 munaa
1 dl laktoositonta maitojuomaa
100 g rasvaa
2½ dl jauhoja
2 tl vaniljasokeria
1½ tl leivinjauhetta
2 banaania
n. 2 dl mustikoita

Sekoita kulhossa sokeri ja munat keskenään. Niitä ei tarvitse vatkata vaahdoksi. Lisää tämän jälkeen joukkoon jauhot, leivinjauhe ja vaniljasokeri. Niiden jälkeen lisätän rasva ja maito. Muussaa banaanit ja lisää ne taikinaan. Lisää lopuksi jäiset mustikat.

Annostele taikina paperivuokiin tai esim. silikoniseen muffinssipeltiin. Itse käytän aina paperisia vuokia silikonivuoan kanssa, sillä minusta vuoasta tarttuu muuten muovinen maku muffinsseihin.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti